Amenajarea Dormitorului in Stil Feng Shui

Cea mai importanta incapere dintr-o locuinta, in care armonia ar trebui sa fie prezenta, este dormitorul si spun ca este cea mai importanta camera deoarece, o treime din viata ne-o petrecem aici dormind. Un dormitor intunecat, neaerisit, neprimitor si dezordonat iti va crea in timp sentimente negative ce pot conduce spre depresie, astfel incat un aspect foarte  important este sa va pastrati dormitorul curat si aerisit, deoarece mizeria si aglomerarea de obiecte reduc fluxul energiei vitale.

dormitor feng shui

Prima regula atunci cand este vorba de amenajarea sau pozitionarea dormitorului in stil Feng Shui este ca aceasta camera sa nu fie asezata in apropierea usii de intrare in casa sau apartament, ci cat mai departe de aceasta. La nivelul subconstientului, indepartarea de usa principala de intrare in imobil, iti va oferi un plus de siguranta, stabilitate si protectie.

Nu este indicat ca patul sa fie amplasat in apropierea usii sau a ferestrelor, dar trebuie sa se poata vedea usa din locul unde vei dormi pentru a-ti permite sa vezi cine intra si cine iese din camera. Evita pe cat posibil sa dormi cu picioarele catre usa deoarece in cultura traditionala chineza, aceasta se numeste “pozitia mortii” fiindca decedatii sunt scosi afara prima data cu picioarele. Daca nu ai nici o modalitate de a evita acest lucru, ar trebui sa recurgi la un pat prevazut cu o placa pentru picioare, sau la o piesa de mobilier amplasata in fata patului. O tablie a patului rotunda si solida va va proteja Chi-ul interior si va intensifica sentimentul de stabilitate. Tablia patului trebuie sa fie rotunda sau cu marginile rotunjite deoarece unghiurile drepte si formele patrate de obicei „taie” fluxul de energie, care devine haotic.

dormitor feng shui

Nu se recomanda asezarea unei oglinzi in fata usii, ferestrelor sau patului deoarece, prin reflexie, oglinda va respinge energia vitala si nu ii va permite sa circule in mod liber in camera.

Orice obiect are legatura cu locul de munca: reviste, hartii, calculator etc. trebuie exclus. Daca ai un computer sau un televizor in camera asezati langa acesta o planta pentru a absorbi energia electrica.

In ceea ce priveste culorile pe care sa le folosesti in dormitor, acestea trebuie sa fie culori calde si pastelate, nu luminoase sau puternice. Crem sau culoarea piersicii,  albastrul deschis, verdele si culoarea de levantica vor invoca o energie tamaduitoare. Verdele ar fi cel mai recomandat, deoarece iti calmeaza spiritul si are un efect relaxant, dar poti foloi si tonuri de rosu, roz, culoarea lavandei care te vor ajuta sa iti imbunatatiti relatiile interumane si vor aduce pasiune in viata ta.

dormitor feng shui

Daca nu ai o relatie si vrei sa ai una, poti sa-ti decorezi camera ca si cum ai fi deja implicat intr-o relatie. Plaseaza noptiere si veioze de ambele parti ale patului, foloseste accesorii in perechi si asigura-te ca totul este simetric.
In situatia in care nu traiesti singur, considera ca patul este un altar al iubirii, plasand pe noptiera, obiecte precum fotografii de cuplu, o pereche de lumanari si o planta cu frunze rotunjite. Nu uita sa adaugi si cateva accente roz sau rosii in jurul patului pentru a incuraja romantismul.

Autor:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s